Ανεξάρτητη έρευνα για το ναυάγιο της Πύλου ξεκινάει ο Συνήγορος του Πολίτη

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – THE GREEK OMBUDSMAN δημοσιοποίησε σήμερα (9/11/23) τη ρητή άρνηση του Λιμενικού Σωματος να προβεί σε διοικητική διερεύνηση τυχόν πράξεων ή παραλείψεων στελεχών του σχετικά με το ναυάγιο της Πύλου και ανακοίνωσε την έναρξη αυτεπάγγελτης ανεξάρτητης έρευνας. Αναφέρει συγκεκριμένα:

Ανεξάρτητη έρευνα ξεκινά ο Συνήγορος του Πολίτη για το ναυάγιο της Πύλου. Είχαν προηγηθεί δύο επιστολές του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής κ. Ανδρέα Ποττάκη προς τον κ. Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), με τις οποίες ζητούσε να υπάρξει ενδελεχής διοικητική διερεύνηση τυχόν πράξεων ή παραλείψεων στελεχών του Λιμενικού που συνδέονταν με το τραγικό περιστατικό της 14.06.2023. Κατόπιν της ρητής άρνησης να ξεκινήσει εσωτερική πειθαρχική έρευνα το Λιμενικό Σώμα, η Ανεξάρτητη Αρχή αποφάσισε να ξεκινήσει ιδία έρευνα, με την ειδική αρμοδιότητά της ως Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας για πράξεις ή παραλείψεις ένστολου προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σχετικά με το ναυάγιο της Πύλου, θεωρώντας ότι η πλήρης διαφάνεια ως προς τη δράση των αρμόδιων στελεχών της Διοίκησης για το πολύνεκρο αυτό ναυάγιο αποτελεί στοιχειώδες δικαιοκρατικό αίτημα.

Το δελτίο τύπου και οι επιστολές εδώ: https://www.synigoros.gr/el/category/default/post/deltio-typoy-or-o-synhgoros-toy-polith-ereyna-to-nayagio-ths-pyloy