Πόσοι είναι οι αγνοούμενοι; Ανάγκη για επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Πόσοι είναι οι αγνοούμενοι; Ανάγκη για επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Το ναυάγιο της Πύλου της 14/6/2023 δεν είναι ένα περαστικό γεγονός που μπορεί να ξεχαστεί από την – δυστυχώς πλούσια σε καταστροφές – επικαιρότητα.

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να απαντήσουν για το τι ενέργειες έχουν κάνει όσον αφορά τους νεκρούς, τους “αγνοούμενους” και τους επιζώντες, με βασικό σημείο τη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν.

Πόσοι είναι οι “αγνοούμενοι”; Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και θα απαντηθεί το αίτημα των συγγενών για ανέλκυση των σορών;

Σύμφωνα με το από 14/7/2023 δημοσίευμα της Alicia Medina για το Syria Direct, κατά δήλωση του Παντελή Θεμελή, διοικητή της Ομάδας Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών, υπάρχουν ήδη περίπου 500 άτομα δηλωθέντα ως αγνοούμενα.

Ο αριθμός αυτός, ακόμα και αν υπάρχουν τυχόν διπλοεγγραφές, αντιστοιχεί στις μαρτυρίες ότι στο πλοίο επέβαιναν πάνω από 650 άτομα.

Το δημοσίευμα του Syria Direct εδώ: https://syriadirect.org/syrian-authorities-stall…/

[Φωτογραφία: Φόρμα της Interpol για τη συμπλήρωση των προθανάτιων στοιχείων των αγνοουμένων. Οι ελληνικές αρχές έχουν δεχθεί κλήσεις από συγγενείς που αναζητούν τους οικείους τους. ΟΡΕΣΤΗΣ ΣΕΦΕΡΟΓΛΟΥ].